1.Август 2019 година (четврток)
9:00 часот Положување цвеќе и оддавање почит на загинатите борци
Место: Спомен-костурница
9:30 часот Положување цвеќе и оддавање почит на велешките Илинденци
Место: Споменик на велешките Илинденци

9:45 часот Положување цвеќе и оддавање почит на Панко Брашнаров
Место: Споменик на Панко Брашнаров

  • Превозот е организиран. Поаѓање во 8:30 часот пред Општина Велес.