Почитувани сограѓанки и сограѓани,

Во свое лично име и во име на Советот на Општина Велес,  Ви го честитам големиот празник Илинден, Денот на Републиката.

На овој ден, кога се поставени темелите на македонската независност и сувереност, посакувам со заеднички сили, да се стремиме кон надминување на превизвиците, со цел поголеми демократски придобивки и праведно општество, за економски постабилна и попросперитетна европска иднина за сите нас.

Градоначалник
на Општина Велес
Аце Коцевски