Одбележување на Светскиот ден за бобра против гладта

По повод Светскиот ден за борба против гладот, Општина Велес оддели 20.000 денари со кои ќе им се помогне на 10 семејства со по 2.000 денари. Изборот на семејствата на кои општината ќе им додели еднократна парична помош, заедно го извршија Меѓуопштинскиот центар за социјална работа и Општинската организација на Црвен крст. Тие располагаат со евиденција на податоци за лица со приоритет, лица на кои им е неопходна ова помош. Подпретседателката на ОО на Црвен крст Велес, г-ѓа Марија Настова симболично го прими решението од член на Советот на Општина Велес г-ѓа Нада Трајкова.