23-ти Октомври, Денот на македонската револуционерна борба

Општина Велес по повод 23-ти Октомври, Денот на македонската револуционерна борба, Ве поканува на

ЧЕСТВУВАЊЕ НА ПРАЗНИКОТ

21 Октомври 2014 (вторник)

13:00 „Балканските војни во Македонија 1912 – 1913“ изложба на документи и фотографии
Автори: проф.д-р Зоран Тодоровски и проф. д-р Александар Трајановски

Место:Ликовен салон
22 Октомври 2014 (среда)

12:00 СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА
Обраќање на Градоначалникот на Општина Велес, м-р Славчо Чадиев
„23-ти Октомври – Ден на македонската борба“
проф. д-р Марјан Димитријевски
Уметничка програма во изведба на
трио „Триола“
Место: сала „Бели мугри“