УД „Керамичар” одбележа 60 години работа и постоење на ансамблот

Со два јубилејни концерти на 7-ми и 8-ми Ноември, во рамките на Програмата за одбележување на Денот на Општина Велес, КУД „Керамичар” одбележа 60 години работа и постоење на ансамблот. Во изминатите 6 децении, „Керамичар” покажа дека е вистински културен амбасадор на Велес и Македонија, кој специфичниот македонски фолклор го доближи до луѓето од сите меридијани, во над 22 земји од Европа и Светот. Со голем ентузијазам, фолклорните групи на ансамблот „Керамичар“ градеа вистински културен бренд во срцето на Македонија, кој денес сите нас не исполнува со гордост и почит кон богатото фолклорно наследство.