Пет први награди за балетското студио „Анабела”

 

На меѓународниот натпревар по танцување „Skopje Open 2014” кој се одржа на 09.11.2014 год во Скопје, велешкото балетско студио „Анабела” oсвои пет први награди. По тој повод, градоначалникот Славчо Чадиев денес во просториите на општината ги прими наградените учесници од балетското студио како и нивните менторки. Од страна на градоначалникот, беа упатени честитки до наградените, со надеж дека ќе продолжат да се занимаваат со ова интересно хоби, а со тоа и успешно претставување нашиот град и држава воопшто. Инаку домаќин на овој натпревар беше танцовиот клуб “Ритам Плус”, а истиот се одржа во Универзална Сала. Наградите кои ги освоија нашите млади сограѓани се следните: I место: JAZZ DANCE FORMATION BABY - LET IT GO; I место: ETHNIC DANCE FORMATION MINI KIDS – АНГЕЛ СИ ТИ; I место: ORIENTAL DANCE GROUP CHILDREN - BIZANTINE MEDITATION; I место: MODEREN BALLET DUO JUNIORI Бојана Чолакова и Ангела Михова – EUPHORIA и I место: ETHNIC DANCE FORMATION JUNIOR – ДАФИНО ВИНО ЦРВЕНО.