Евакуација на лица во областа Пешти кај Велес и санирање на последиците од неодамнешното невреме во с. Иванковци

Кризниот штаб на Општина Велес по пријава од Центарот за управување на кризи во текот на вчерашниот ден изврши извлекување на повекемина лица кои беа затекнати од високиот водостој на реката Бабуна во областа Пешти кај Велес.

 

Санирање на последиците од неодамнешното невреме во с. Иванковци