ЗОНСКИ НАТПРЕВАРИ НА УЧЕНИЦИ ОД ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ - КОШАРКА

ООУ „Благој Кирков“ во женска и ООУ „Васил Главинов“ од Велес во машка конкуренција одиграа натпревари со нивните врсници од Гевгелија, во училишната спортска сала на ООУ „Благој Кирков“.

 

Во машка конкуренција поуспешно беше ООУ „Васил Главинов“ од Велес во однос на нивните врсници од ООУ „Ристо Шуклев“ од Негорци победувајќи со резултат 30 – 17.

Во женска конкуренција екипите беа изедначени по квалитет, но на крај поуспешни беа ученичките од Гевгелија од ООУ „Владо Катранџиев“ победувајќи со резултат 20 – 17.
Екипите победнички се стекнаа со право на учество на Регионално првенство кое ќе се одржи на неутрален терен а учество ќе земат 4 екипи од 4 зони.