Одбележан денот на крводарителството

Општинската организација на Црвен крст, која традиционално е една од најдобрите во државата, ден порано во одбележа 17-ти март Денот на крводарителството.

Како секоја година, така и овојпат беа доделени награди за крводарителите со јубилеен број на крводарувања Благодарница во знак на признание за 100 крводарувања добија: 1.Никола Цековски 2.Ѓорѓи Митов 3.Томе Андов Благодарница во знак на признание за 75 дарувања доби: 1.Весна Петрушевска Благодарница во знак на признание за 50 дарувања им се додели на: 1.Илија Митев 2.Божо Димовски 3.Сокол Кочов 4.Петар Сарагинов За придонес и развој на полето на крводарителството благодарници добија: 1.ЈЗУ Општа Болница – Велес 2.ССОУ „Димитрија Чуповски“ 3.Населба Чашка 4.Валентина Шкрекова, волонтер и мотиватор за крводарителство.