Одбележан Светскиот ден на здравјето

Во Општата болница во Велес денеска се одбележа 7-ми април Светскиот ден на здравјето. Согласно насоките на Светската здравствена организација се одржа предавање на тема депресија, а присутните гости и персоналот на институцијата проследија кратка презентација за сите градежни зафати, реконструкција на одделенијата и набавката на опрема во изминатите неколку години.