Спортот – предизвик за најмладите

Проектот што петта година по ред се реализира во ОЈУ ДГ „Димче Мирчев“ од областа на спортот има за цел да ги запознае децата со сите спортови и со спортските терени во градот. Децата од градинката се запознаа со спортовите на вода. Во тоа им помогнаа велешките кајакари и спасителите од Црвениот крст.