Градоначалникот ги посети децата од Велес на камп во Охрид

Градоначачачникот на Општина Велес Славчо Чадиев ги посети децата од Велес кои се на Летен спортски камп за кошарка и одбојка во Охрид. Тој заедно со претставници на локалната самоуправа лично се запознаа со програмата и начинот на тренинзите. На менторите-тренери, но и на младите им ги претстави идните планови на Општина Велес на полето на спортот.

По првичното изненадување од присувството, децата му приредија топол пречек со песна. На овогодинешниот летен камп за кошарка и одбојка, кој се одржува по 18-ти пат учествуваат 150 деца од Велес.