Делегација од збратимениот град Бига во посета на Велес

Неколку члена делегација од збратимениот Турски град Бига денеска е во посета на Општина Велес. Тие остварија средба со Градоначалникот Славчо Чадиев на која се разговараше за досегашната соработка помеѓу Велес и Бига, но истовремено беа отворени повеќе теми како истата да се продбалочи во повеќе области од општественото живеење.

На денешната средба се разменија подароци, односно и двете страни добија предмети кои се карактеристични за овие два градови.