Почит за велешките илинденци

Делегациите од Општина Велес денеска им оддадоа почит на борците од НОБ и на Илинденвците. На празникот Илинден прво се посети спомен костурницата, а потоа и споменикот на велешките војводи. Пред присутните беше потенцирано големото историско значење на двата илиндена 1903 - 1944.