Св. Пантелејмон заштитник на Велес

Неговото Блаженство Господин господин Стефан заедно со Митрополит Повардарски господин Агатангел, Митрополитот Иларион и свештеници од Македонската Православна црква во соборниот храм „Св. Вмч. Пантелејмон“ одржаа Ахриерејска Божествена Литургија. Осма година по ред се чествува Св. Пантелејмон како заштитник на градот.