Делегација од Сојузот на борци на прием кај Градоначалникот

Претставници на „Сојузот на борци“ кај Градоначалникот на Општина Велес, Аце Коцевски. На средбата беше истакнато високото ниво на соработка помеѓу двете институции досега, а воедно се разговараше за реализација на заеднички проекти во иднина. Годинава Општина Велес одбележува 73 години од ослободувањето на градот.

Вечерва на свечена седница ќе се доделат наградите и признанијата за најзнаменитите велешани.