Делегација на Општина Каршијака во посета на Велес

Во посета на Општина Велес по повод Деност на ослободувањето на градот претстојува и делегација на Општината Каршијака од Република Турција, предводена од Суа Барлаки, советник на Градоначлникот на Општина Каршијака. За гостите најпрвин беше организиран прием од страна на градоначалникот Аце Коцевски.

Срдечната средба ја искористија за договор за понатамоша соработка и активности во интерес на граѓаните, за продлабочување на пријателстото и креирање нови значајни проекти. Гостите од Република Турција ја искористија можноста да го запознаат градот и културните знаменитости.