Во чест на 9. Ноември -Промовирани етноафоризми на Атанас Крлевски

По повод Денот на Општина Велес 9. Ноември, вечерва во Ликовниот салон беше промовирана книгата етноафоризми „Умот на крлашка“ од Атанас Крлевски.

За афоризмите на Крлевски како специфична литературна форма и неговата шеста книга по ред говореше промоторот Иван Котев.

Промоцијата беше збогатена со културно-уметничка програма во изведба на КУД „Коле Неделковски“ и ученици од музичкото училиште "Стефан Гајдов".