Гудачки октет SOUVENIR DE FLORENCE

Почитувани сограѓани, љубители на  класичната музика,

Општина Велес има чест да Ве покани на Концерт на класична музика.

Единствено и неповторливо музичко доживување во изведба на светски реномирани уметници. Преку белегот на нотите, низ музичката приказна ќе не води Гудачкиот оркестар SOUVENIR DE FLORENCE во состав: Лиса Јакобс (Холандија), Хед Јарон Мејерсон (Холандија), Владимир Костов и Мартин Димитров – виолини; Дритон Гаџа и Нора Романоф Шварцберг (САД, Австрија) – виоли; Иван Туркаљ (Германија) и Франческо Мариози (Италија) виолончела.

Ве молиме, Вашето присуство да го потврдите на телефон: 071/427-296 кај Александра Петрушевска најдоцна до петок, секој работен ден од 07:30 до 15:30 часот.

Влезот е слободен, повелете Ве очекуваме!

Почеток: 19:00 часот, недела, 9 декември 2018, Голема сала-Општина Велес


Гудачки октет SOUVENIR DE FLORENCE