Одржана Вело-Крос трката во Велес

Педесет велосипедисти од десетина велосипедски клубови од државата денес беа дел од Вело -крос трката во рамките на Купот на Македонија. Овој спортски настан беше организиран од страна на Младинскиот велосипедски клуб од Велес и Велосипедската федерација на РСМ.Ова е четврта и последна Вело-крос трка за оваа сезона, а следните трки во друмски велосипедизам ќе се одржат во Кичево и повторно во Велес. Градоначалникот на Општина Велес ги додели наградите на најуспешните во четирите категории и тоа кадети, мастерс, јуниори и сениори.

Категорија кадети: 
1. место Лука Димитријоски
2. место Давид Ристовски 3. место Благој Марковски

Категорија мастерс: 
1. место Златко Пецовски 2. место Љупчо Глигоровски
3. место Миле Силјановски

Категорија јуниори:
1. место Виктор Ванчевски 
2. место Кристијан Максимовски 
3. место Кристијан Ванчевски

Категорија сениори: 
1. место Тефик Салахи 
2. место Кирил Марковски 
3. место Марио Петровски

Општина Велес и понатаму ќе ги поддржува спортските случувања во градот. Како активни учесници во сообраќајот, велосипедистите ќе добијат поефикасни и поефективни решенија за безбедно учество во истиот, предвидени во рамки на Планот на одржлива урбана мобилност кој наскоро треба да биде донесен.