Новогодишна свеченост со маестро Зоран Џорлев и дуо „Долче“

На 27 декември, четврток, со почеток во 14 часот, во големата сала на Општина Велес ќе се одржи традиционалната новогодишна свеченост на која ќе бидат доделени стипендиите на талентираните ученици и студенти, јубилејните награди за административните службеници како и наградите што компанијата „Нулта Отпад“ веќе традиционално ги доделува за науспешните училишта во собирање на отпад што може да се рециклира, информираше денеска градоначалникот Аце Коцевски.

Повеќе...

Велес ќе добие нова библиотека - избран најдобар идеен проект

На денешната прес конференција, градоначалникот Аце Коцевски ги извести граѓаните дека заврши конкурсот за избор на идеен проект за зграда за новата библиотека осносно медијатека.

Повеќе...

По 13 години-повторно опера во Велес

На 26 декември, среда, со почеток во 19:30 часот, во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов -Џинот“ љубителите на класичната музика ќе имаат ретка можност да уживаат во Новогодишно-божиќниот гала-концерт на Македонската Опера и Балет.

Повеќе...

Наместо новогодишни декорации – помош за 100 социјално загрозени семејства од Велес и околината

На денешната прес конференција градоначалникот Аце Коцевски ја извести јавноста дека оваа година средствата кои беа предвидени за новогодишни украси, календари и други промотивни материјали општината ќе ги донира на 100 социјално најзагрозени семејства од Велес.

Повеќе...

Проектот "Велес без бариери"- ја доби поддршката на граѓаните на форумот на заедниците

На денешната последна форумска сесија, граѓаните имаа можност да гласаат за предложените три проекти кои беа разработувани во изминатиот период од проектните групи.

Повеќе...

Одлука за завршување на јавен оглас бр.02/2018

Врз основа на член 50 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на РМ” бр. 5/02), член 23 од Законот за работните односи („Службен весник на РМ 62/2005....120/2018), а согласно член 20-г од Законот за вработените во јавниот сектор („Службен весник на Република Македонија“ бр.27/14,199/14, 27/16 и 35/18),


Градоначалникот на Општина Велес на ден 10.12.2018 година, донесе

О Д Л У К А
за завршување на јавен оглас бр.02/2018

Повеќе...

Лицата со попреченост - приоритет за општините

Денес, на вториот ден од тридневната обука за инклузивни општини, пред претставниците на локалната самоуправа и невладиниот сектор од повеќе општини се обрати градоначалникот Коцевски.
" Секогаш на ум да ги имаме лицата со попреченост и луѓето кои ги претставуваат нив. Како општина подолг временски период правиме квалитативни чекори за лицата со попреченост.

Повеќе...