Ќе се подобрува капацитетот за наводнување во Велес и Чашка

Во рамките на најавениот проект за наводнување кој ќе се реализира во идниот период во тек е подготвителна мисија од германската развојна банка. Денес, во просториите на општината се одржа работна средба на која учествуваа Љупчо Николовски, министер за земјоделие, шумарство и водостопанство, Аце Коцевски, градоначалник на Општина Велес, Горан Стојановски, градоначалник на Општина Чашка, Славе Арсовски ,директор на Управата за водостопанство при министерството, Дејан Арсовски, директор на ЈПВ "Лисиче", пратениците Панче Иванов и Агим Муртезани и претставници од тимот кој ќе го реализира проектот.

Повеќе...

Велес учествува на собирот на градови во ЦИВИНЕТ мрежата за Југоисточна Европа

Делегација на Општина Велес, предводена од градоначалникот Аце Коцевски, денес учествуваше на собир посветен на Одржлива урбана мобилност, организиран од Мрежата ЦИВИНЕТ СЛОВЕНИЈА-ХРВАТСКА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА, во Загреб, Република Хрватска.

Повеќе...

Потпишан договорот за План за одржлива урбана мобилност на Велес

Денес во Љубљана, градоначалникот на Општина Велес Аце Коцевски и директорот на АППИА од Љубљана потпишаа договор за изработка на План за оддржлива урбана мобилност на Велес.

Повеќе...

Коцевски на работна посета во Словенија

Во рамки на работната посета на Словенија, делегацијата на Општина Велес предводена од градоначалникот Аце Коцевски се сретна со градоначалникот на Љубљана Зоран Јанковиќ, кој пред десетина дена четврти пат победи на локалните избори.

Пред тоа делегацијата имаше работна средба со професор Јанез Кожељ, заменик на градоначалникот и главен архитект, кој е идеен креатор на сообраќајните решенија од Планот за одржлива урбана мобилност на Љубљана.

Повеќе...