Посета на градоначалникот на МЗ „Иванковци" и „Мамутчево".

Вечерва се продолжи со агендата на Градоначалникот Славчо Чадиев за посети и средби со граѓаните од Урбаните и Месни заедници во Општина Велес. Градоначалникот Чадиев ги посети Месните заедници од населените места Иванковци и Мамутчево каде што оствари средби со граѓаните.

Повеќе...

Богата културна недела

Во рамките на манифестацијата „Град на културата“ изминатата недела се заокружија настаните поврзани со франкофонијата. На 18-ти март се проектираше култниот филм „Чадорите од Шербур“, а на 20-ти март се промовираше книгата „Атентат“ од Јасмина Кадар. Промотор на делото беше проф.д-р Ирена Павлова.

Повеќе...

Во Пробиштип се одржа традиционалната манифестација „Зелникот на баба“

На 20.03.2015 година во Пробиштип се одржа традиционалната манифестација „Зелникот на баба“ на која по четврти пат учествуваше и Општина Велес. Традиционалната велешка трпеза ја подготвија активистите на Организација на жени и Активот на жени пензионерки. И овој пат во конкуренција на 25 општини велешкиот штанд беше еден од најбогатите и најубавите.

Повеќе...

Посета на градоначалникот на урбаните и месни заедници

Агендата на градоначалникот Славчо Чадиев за посети и средби со граѓаните од Урбаните и месните заедници во Општина Велес продолжи и вечерва со посета на УЗ „Васа Кошулчева”, „Шорка” и МЗ „9ти Ноември”. Средбите кои се од битно значење за жителите имаат голема посетеност и заинтерeсираност.

Повеќе...

Пролетен еко хепенинг за Денот на пролетта

Со голем Пролетен еко хепенинг што се одржа денес Младинскиот парк, Велес го одбележа Денот на пролетта и на екологијата, 21 март. Во оваа традиционална манифестација учествуваа голем број ученици од основните и од средните училишта од градот, средношколскиот дом и децата од детската градинка.

Повеќе...

Се превземаат конкретни мерки за спречување на туларемијата

Веднаш по добиените препораки од Државниот санитарен и здравствен инспекторат, денес градоначалникот Славчо Чадиев ги мобилизираше надлжените служби од локалната самоуправа и останатите засегнати институции од градот, се со единствена цел за превземање мерки кои се во насока на спречување на болеста туларемија.

Повеќе...

„Младите сограѓани“ во посета на локалната самоуправа

Денес ученици ООУ „Блаже Конески“ имаа работна прошетка низ општинската зграда. Согласно наставната програма за граѓанско образование, учениците имаа можност да го посетат Граѓанскиот сервис центар, да ги видат прес-салата и електронската сала и одблизу да се информираат за работата на општинската администрација, Советот на Општина Велес и функцијата Градоначалник.

Повеќе...

Посета на градоначалникот на урбаните и месни заедници

Агендата на градоначалникот Славчо Чадиев за посети и средби со граѓаните од Урбаните и месните заедници во Општина Велес продолжи и вечерва со посета на УЗ „Тунел”, „Керамидна”, „Алексо Демниевски – Бауман” и МЗ „Раштани”. Средбите кои се од битно значење за жителите имаат голема посетеност и заинтерeсираност.

Повеќе...

70 години Црвен крст на Република Македонија

Во рамките на одбележувањето на 70 години Црвен крст на Република Македонија денес во просториите на Општина Велес се одржа работна средба помеѓу градоначалникот Славчо Чадиев и претседателот на Црвениот крст од Република Македонија др. Милчо Трајков.

Повеќе...

Oтворени денови на Агенцијата за храна и ветеринарство

На 17.03.2015 година во Големата сала на Општина Велес се одржаа ,,Отворените денови на Агенцијата за храна и ветеринарство,, на која средба беше присутен Директорот на Агенцијата, Зоран Поповски.
Овие средби со граѓаните и операторите со храна се во склоп на активноста ,,Отворени денови на Агенцијата за храна и ветеринарство,, што е одлична можност институцијата да се запознае со реалните проблеми и потреби на граѓаните и компаниите.

Повеќе...