Посета на градоначалникот на урбаните и месни заедници

Агендата на градоначалникот Славчо Чадиев за посети и средби со граѓаните од Урбаните и месните заедници во Општина Велес продолжи и вечерва со посета на УЗ „Васа Кошулчева”, „Шорка” и МЗ „9ти Ноември”. Средбите кои се од битно значење за жителите имаат голема посетеност и заинтерeсираност.

Повеќе...

Пролетен еко хепенинг за Денот на пролетта

Со голем Пролетен еко хепенинг што се одржа денес Младинскиот парк, Велес го одбележа Денот на пролетта и на екологијата, 21 март. Во оваа традиционална манифестација учествуваа голем број ученици од основните и од средните училишта од градот, средношколскиот дом и децата од детската градинка.

Повеќе...

Се превземаат конкретни мерки за спречување на туларемијата

Веднаш по добиените препораки од Државниот санитарен и здравствен инспекторат, денес градоначалникот Славчо Чадиев ги мобилизираше надлжените служби од локалната самоуправа и останатите засегнати институции од градот, се со единствена цел за превземање мерки кои се во насока на спречување на болеста туларемија.

Повеќе...

„Младите сограѓани“ во посета на локалната самоуправа

Денес ученици ООУ „Блаже Конески“ имаа работна прошетка низ општинската зграда. Согласно наставната програма за граѓанско образование, учениците имаа можност да го посетат Граѓанскиот сервис центар, да ги видат прес-салата и електронската сала и одблизу да се информираат за работата на општинската администрација, Советот на Општина Велес и функцијата Градоначалник.

Повеќе...

Посета на градоначалникот на урбаните и месни заедници

Агендата на градоначалникот Славчо Чадиев за посети и средби со граѓаните од Урбаните и месните заедници во Општина Велес продолжи и вечерва со посета на УЗ „Тунел”, „Керамидна”, „Алексо Демниевски – Бауман” и МЗ „Раштани”. Средбите кои се од битно значење за жителите имаат голема посетеност и заинтерeсираност.

Повеќе...

70 години Црвен крст на Република Македонија

Во рамките на одбележувањето на 70 години Црвен крст на Република Македонија денес во просториите на Општина Велес се одржа работна средба помеѓу градоначалникот Славчо Чадиев и претседателот на Црвениот крст од Република Македонија др. Милчо Трајков.

Повеќе...

Oтворени денови на Агенцијата за храна и ветеринарство

На 17.03.2015 година во Големата сала на Општина Велес се одржаа ,,Отворените денови на Агенцијата за храна и ветеринарство,, на која средба беше присутен Директорот на Агенцијата, Зоран Поповски.
Овие средби со граѓаните и операторите со храна се во склоп на активноста ,,Отворени денови на Агенцијата за храна и ветеринарство,, што е одлична можност институцијата да се запознае со реалните проблеми и потреби на граѓаните и компаниите.

Повеќе...

Американскиот амбасадор во посета на Велес

Новиот Амбасадор на САД во Република Македонија, Н.Е. Џес Бејли, денеска во рамки на неговата прва официјална посета на Велес, оствари работна средба со градоначалникот Славчо Чадиев. На средбата со градоначалникот Чадиев, Амбасадорот се интересираше за досегашната соработка на општината со американската амбасада, за бројните реализирани проекти но и за Велес, неговата историја, култура и стопански развој.

Повеќе...

Форум со работодавачи и Инфосредба со младите во Општина Велес

Со цел подобрување на соработката и јакнење на социјалниот дијалог помеѓу работовачите, единиците на локалната самоуправа и државните институции, денес во Општина Велес се реализираа проектите „Форум со работодавачи” и „Инфосредба со млади”.
Целта на Форумот со работодавачите беше да се презентираат поволните мерки и активности кои што им се на располагање на претставниците на бизнис секторот при вработување и ангажирање на лица за потребите во своите капацитети.

Повеќе...