Одлука за завршување на јавен оглас бр.02/2018

Врз основа на член 50 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на РМ” бр. 5/02), член 23 од Законот за работните односи („Службен весник на РМ 62/2005....120/2018), а согласно член 20-г од Законот за вработените во јавниот сектор („Службен весник на Република Македонија“ бр.27/14,199/14, 27/16 и 35/18),


Градоначалникот на Општина Велес на ден 10.12.2018 година, донесе

О Д Л У К А
за завршување на јавен оглас бр.02/2018

Повеќе...

Лицата со попреченост - приоритет за општините

Денес, на вториот ден од тридневната обука за инклузивни општини, пред претставниците на локалната самоуправа и невладиниот сектор од повеќе општини се обрати градоначалникот Коцевски.
" Секогаш на ум да ги имаме лицата со попреченост и луѓето кои ги претставуваат нив. Како општина подолг временски период правиме квалитативни чекори за лицата со попреченост.

Повеќе...

Ќе се подобрува капацитетот за наводнување во Велес и Чашка

Во рамките на најавениот проект за наводнување кој ќе се реализира во идниот период во тек е подготвителна мисија од германската развојна банка. Денес, во просториите на општината се одржа работна средба на која учествуваа Љупчо Николовски, министер за земјоделие, шумарство и водостопанство, Аце Коцевски, градоначалник на Општина Велес, Горан Стојановски, градоначалник на Општина Чашка, Славе Арсовски ,директор на Управата за водостопанство при министерството, Дејан Арсовски, директор на ЈПВ "Лисиче", пратениците Панче Иванов и Агим Муртезани и претставници од тимот кој ќе го реализира проектот.

Повеќе...

Велес учествува на собирот на градови во ЦИВИНЕТ мрежата за Југоисточна Европа

Делегација на Општина Велес, предводена од градоначалникот Аце Коцевски, денес учествуваше на собир посветен на Одржлива урбана мобилност, организиран од Мрежата ЦИВИНЕТ СЛОВЕНИЈА-ХРВАТСКА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА, во Загреб, Република Хрватска.

Повеќе...

Потпишан договорот за План за одржлива урбана мобилност на Велес

Денес во Љубљана, градоначалникот на Општина Велес Аце Коцевски и директорот на АППИА од Љубљана потпишаа договор за изработка на План за оддржлива урбана мобилност на Велес.

Повеќе...