Претседател на Советот на општината

Душко Петров е роден во Велес. Дипломирал на Правниот факултет во Кочани.

Душко Петров е Претседател на Советот на Општина Велес по победата на коалицијата предводена од СДСМ на Локалните избори оваа година.