Соопштенија

Честитка од Градоначалникот Коцевски по повод Меѓународниот ден на Власите

Почитувани сограѓанки и сограѓани од влашката заедница, Со голема благодарност за вашиот голем придонес од свое лично име, од име на Советот на Општина Велес и во име на сите граѓани ви го честитам 23 мај -Меѓународниот ден на Власите.

Повеќе...

Честитка по повод Денот на пожарникарите

Почитувани пожарникари, Со голема благодарност за вашата храброст, пожртвуваност и професионалност, во свое лично име, во име на Советот на Општина Велес и во име на граѓанките и граѓаните, ви го честитам 20 Мај, Денот на пожарникарите.

Повеќе...

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ - Мини маратонот „Да трчаме, здраво е“

Друштвото на родители за грижа за здраво поколение (ДРГЗП) од Велес, на 18 мај 2019 година (сабота), ќе ја реализира активноста „Да трчаме, здраво е“ по тринаесетти пат.
Учество на мини маратонот „Да трчаме, здраво е“ ќе земат ученици од основните општински училишта од градот, а исто така, настанот е од отворен карактер и на истиот може да се приклучат сите граѓани кои сакаат да спортуваат / рекреираат.

Повеќе...

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Општина Велес ја информира јавноста дека по одржаниот состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување на ден 12.5.2019 година беа договорени соодветни активности и се донесоа заклучоци кои ќе се спроведуваат во однос на најавата од невреме во следниот период.

Повеќе...

Честитка од Градоначалникот Коцевски по повод Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина

Почитувани претставнички и претставници на Црвениот крст и Црвената полумесечина,

Во свое лично име, во име на Советот на Општина Велес и во име на граѓанките и граѓаните, ви го честитам 8 Мај, Светскиот ден на Црвениот Крст и Црвената полумесечина.

Повеќе...

Честитка од Градоначалникот Коцевски за Светиот месец Рамазан

Почитувани сограѓанки и сограѓани,

Во свое лично име, во име на Советот на Општина Велес и во име на граѓаните на Велес, на сите сограѓанки и сограѓани со исламска вероисповед ви го честитам Светиот месец Рамазан и почетокот на Рамазанските пости.

Повеќе...

Честитка од Градоначалникот Коцевски по повод 1. Мај

Почитувани сограѓани и сограѓанки,

Со голема благодарност за Вашиот придонес во развојот на Велес, во свое лично име и во име на Советот на општината Ви го честитам, 1-ви Мај, Меѓународниот ден на трудот.

Ви посакувам многу успех во борбата за еднакви права и достоинство на сите работници кои со својот труд и посветеност придонесуваат за развојот на демократско и напредно општество.

Повеќе...

Честитка од градоначалникот Аце Коцевски до граѓаните од католичка и протестантска вероисповед

 

Со голема благодарност за придонесот во негувањето на соживотот и највисоките човечки вредности во нашата заедница, на сите сограѓани и пријатели на Велес од католичка и протестантска вероисповед, во свое лично име, во име на Советот на Општина Велес и во име на граѓаните им го честитам големиот празник Воскресение Христово-Велигден.

Повеќе...

Јавна расправа по Студија за оцена на влијанието врз животната средина за Проектот: Експлоатација на техногена минерална суровина (тмс) на локалитет Баш Колиби во општина Велес

Информација за одржување на Јавна расправа по Студија за оцена на влијанието врз животната средина за Проектот:

Експлоатација на техногена минерална суровина (тмс) на локалитет Баш Колиби во општина Велес

Повеќе...