Соопштенија

КОНЕЧНА ПРОГРАМА - „ВЕЛЕШКА ПИТИЈАДА 2014”


10.10.2014 (петок)

14:00 часот
Програма на ЦД Радио

15:00 – 16:20
ССОУ „Коле Неделковски“ и ССОУ „Димитрија Чуповски“ Вокално инструментална група „Разбој
ОСУ Гимназија „Кочо Рацин“ – бенд
ОСУ „Јовче Тесличков“ – поп-рок дуо ЛепаЈовиќ и Валентин Јовиќ

16:20 – 17:15 - „Сенатор бенд“

17:20 – 17:30 – „Црни мачиња“
17:30 – 17:40 – БС „Анабела“
17:45 – 18:00 – ОЈУ ДГ „Димче Мирчев“

18:00 Свечено отворање
Обраќање на Градоначалникот Славчо Чадиев

18:10 – Миле Кузмановски и група „Виртус“
19:00 – 20:30 Нино Величковски и кумановски тамбураши
20:30 – 22:00 Наум Петрески и група „Виртус“
22:00 – Евто Пупиновски, Блага Переска и „Академци“
До 02:00 до крај – избрана музика - диџеј


11.10.2014 (сабота) – 10:00 часот

10:30 – велосипедската трка off road тура
Старт – влезот на Гимназија „Кочо Рацин“

13:00 – презентација на најголемата пита пастрмајлија

15:00 – цел: бина на „Питијадата“
Носители на активноста:„Велесфест“, „Саликараван“ и „Велес бајкинг“ – љубители на велосипедизмот

10:00 – 14:00 – ЦД Радио,
14:00 – 15:00 – настап на Ансамбл „Керамичар“ и КУД„Вила Зора“
15:00 16:00
ООУ „ЈХК Џинот“ – Танчерска група „Максима“
ООУ „Васил Главинов“ – училишен хор и латинотанц Пасо добле
ООУ „Блаже Конески“ – етно балет, латино шоу
16:00 – 17:00 – „Тренд бенд“
17:00 – 18:00 – „Екстрем Бенд“

18:00 – Мото парада
организирано пристигнување на бајкерите на „Питијадата“
Членови и гости на Мото клуб „Носачи на Крстот“

18:30 – 20:00 – настап на Маид
20:00 – 22:00 – концерт на „Ареа“
22:00 – 00:00 – настап на „Прљаво казалиште“
00:00 – 02:00 до крај – избрана музика - диџеј


12.10.2014 (недела) – 10:00 часот

10:00 – 13:00 – Радио 5ФМ,
13:00 – 14:00 – настап на Ансамбл „Коле Неделковски“ и „Распеани велешани“
14:00 – 14:40
ООУ „Св. Кирил и Методиј“ – фолклорна група
ООУ „Благој Кирков“ – женска танчерска група

14:40 – 15:40 – „Коктел-бенд“ и Група „Зрак“
15:40 – 16:30 – „Соната“
16:30 – 17:20 – Рок состав NONCHALANT PARADOX
17:20 – 18:00 – Евергрин бенд
18:00 – 19:30 – концерт на Александар Тарабунов
19:30 – 21:00 – концерт на Дани
21:00 – 22:00 – концерт на Маја Вукичевиќ
22:00 – 00:00 – концерт на Бени Шакири и „Нон-стоп“
00:00 – 02:00 до крај – избрана музика - диџеј