Соопштенија

12-ти Интернационален салон на стрип „ВЕЛЕС 2014“

 

ПЕТОК, 17.10.2014

19.00 Отварање на 12-от Меѓународен салон на стрип „ВЕЛЕС 2014“
• Претставување на гостите
• Доделување на годинешното Признание за развој и афирмација на стрипот на Стрио книжара „Бункер“
• Доделување на специјално признание за развој на стрипот во светот на г.Ервин Рустемагиќ
• Доделување на награди од Меѓународниот Конкурс„ЗЛАТЕН СТРИП“
• Отварање на изложбите

(од 17:00 ќе биде отворена стрип берзата во холот на Ликовен салон)

САБОТА, 18.04.2014

11:00 Ервин Рустемагиќ-предавање „КАКО ДА СЕ ПРОДАДЕ СТРИП?“
12:00 Бошко Караџов - „СТРИПОТ ВО ДИГИТАЛНА ЕРА-РЕДЕФИНИРАЊЕ И ПРЕОСМИСЛУВАЊЕ“
16:00 Проект „NEW COMIC FRIENDSHIPS” –промоција на стрип сцените од земјите учеснички
19:00 Алекса Гајиќ –филм TECHNOTIZE
- За цело време ќе работи стрип работилница, како и стрип берза

НЕДЕЛА, 19.10.2014

11:00 Проект „NEW COMIC FRIENDSHIPS”-вмрежување на организациите учеснички
16:00 Слободни стрип разговори
17:00 Затварање на Салонот на стрип
-За цело време ќе работи стрип работилница,како и стрип берза