Соопштенија

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ ЗА МЕСЕЦ АПРИЛ - „ВЕЛЕС- ГРАД НА КУЛТУРАТА 2015“

Велес град на културата 2015 - динамика за настани за месец АПРИЛ

 • 01.04, среда, Манифестација АПРИЛИЈАДА
  Почеток: 11 часот
  Место: Младински парк
 • 02.04, четврток, Гостување на Охридски театар во рамки на „Велес-Град на културата 2015“, 20ч
  „ДЕТЕКТОР ЗА ЛАГИ“ од Василиј Сигарев
  Режија: Ненад Витанов
  Место: Театар „ЈХК-Џинот“
 • 03.04, петок, Гостување на Штипски театар во рамки на „Велес-Град на културата 2015“, 20ч
  „ЛУЛКА“
  Режија: Андреј Цветановски
  Место: Театар „ЈХК-Џинот“
 • 08.04, среда, Манифестација ВЕЛИГДЕНСКО ЈАЈЦЕ
  Почеток: 11 часот
  Место: Младински парк
 • 08.04, среда, Гостување на Драмски театар во рамки на „Велес-Град на културата 2015“
  „КАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС“, 12ч
  Режија: Коле Ангеловски
  Место: Театар „ЈХК-Џинот“
 • „ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ“, 20ч
  од Душан Ковачевиќ
  Режија: Ненад Витанов
  Место: Театар „ЈХК-Џинот“
 • 09.04, четврток, Ликовна изложба
  Слики на Новица Трајковски
  Почеток: 19 часот
  Место: Ликовен салон
 • 15.04, среда, „Танцлаб“-Интернационален натпревар за млади кореографи, 20ч
  ТАНЦФЕСТ 2015
  Место: Театар „ЈХК-Џинот“
 • 16.4.2015 - Промоција на Собрани дела од Славе Ѓорго Димовски,
  Место: медиотека, ЛБ „Гоце Делчев“
  Почеток: 18 часот
 • 16.04, четврток, Гала вечер на „Танцлаб“
  Премиера на „Амбивалентност“, 20ч
  Кореографија: Валентино Апостоловски
  Режија: Хана Миленковска
  ТАНЦФЕСТ 2015
  Место: Театар „ЈХК-Џинот“
 • 17.04, петок, МАСУМ, средношколско рандеву
  Почеток: 12-20 часот
  Место: Младински парк
 • 17.04, петок, „СИТЕ МОИ СЛИКИ“, 20ч
  Скопје танцов театар
  Кореографија и режија: Рисима Рисимкин
  ТАНЦФЕСТ 2015
  Место: Театар „ЈХК-Џинот“
 • 18.04, сабота, Гостување на Турски театар во рамки на „Велес-Град на културата 2015“, 20ч
  „СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ“ од Вилијам Шекспир
  Режија: Александар Поповски
  Место: Театар „ЈХК-Џинот“
 • 21.04, вторник, Гостување на Битолски театар во рамки на „Велес-Град на културата 2015“, 20ч
  „KARENINA MADE IN MACEDONIA“ од Венко Андоновски
  Режија: Дејан Пројковски
  Место: Театар „ЈХК-Џинот“
 • 22.04, среда, Еко-хепенинг „Роденден на планетата Земја“
  Почеток: 12 часот
  Место: Младински парк
 • 28.04, вторник, „KUNG FU DANCE GATAWAY“, 20ч
  Кунг Фу современа танцова компанија, Пекинг, Кина
  Свечено затворање на „ТАНЦФЕСТ 2015“
  Место: Театар „ЈХК-Џинот“
 • 29.04, среда, Ликовна изложба
  Дела на Мирјана Масети
  Почеток: 19 часот
  Место: Ликовен салон
 • 29.04, среда, 112 години од Солунски атентати
  Оддавање почит пред спомениците на великаните
  10 часот - Велес
  11 часот - с. Ораовец
  11 часот-Скопје
 • 29.4.2015 - Промоција на книгата ,,Цветен пазар", афоризми од Атанас Крлевски,
  Место: Ликовен салон
  Почеток: 20 часот
 • 30.04,четврток, Концерт на талентирани ученици од Музичко училиште
  Почеток: 19 часот
  Место: сала „Бели мугри“