Соопштенија

Велес град на културата 2015 - ДИНАМИКА ЗА НАСТАНИ ЗА МЕСЕЦ МАЈ

 

1.Концерт на млади музички уметници (хуманитарен концерт)

Вечер на оперски арии
Учествуваат:Злата Тошевска – сопран, Дамијан Карамфилов – баритон, Дарко Тодоровски – бас баритон, Деспина Спировска – сопран, Вариса Хајдарпашиќ – сопран, Дивна Башиќ – сопран
Носител: ЗЛЦП Велес
04.05.2015 (понеделник)
почеток 19 часот
место: Народен театар „ЈХК Џинот“
___________________________________________________
2. Изложба на дела на Мирјана Крстевска Массетти
Промотор: Дора Андова
06.05.2015 (среда)
почеток 19 часот
место: Ликовен салон
__________________________________________________
3. Велес Европски град
Хепенинг по повод Денот на ЕУ
Учествуваат сите општински училишта
08.05.2015 (петок)
почеток 11:00 часот
место: Младински парк
___________________________________________________
4. Moto beach party
9.05.2015 (сабота)
10:00 – 18:00 часот забава и натпревар во вешто возење
18:00 – дефиле низ Велес
19:00 – концерт на „Тони и две жени“, „Дани“ „Back door band“ и др.
Локација: Мотел „Македонија“
Носител: Мото клуб „Носачи на крстот“
____________________________________________________
5. Промоција на романот „Јад“ од Трајче Кацаров
Промотор: Блаже Миневски
15.05.2015 година(петок)
почеток 12:00 часот
место: Медиотека Локална библиотека „Гоце Делчев“
____________________________________________________
6. „За секого по една“, театарска претстава
Театар комедија
15.05.2015 година(петок)
почеток 20:00 часот
место: Народен театар „ЈХК Џинот“
____________________________________________________
7. „Ќелавата пејачка“, театарска претстава
„Театар 007“
16 мај 2015година (сабота)
почеток 20:00 часот
место: Народен театар „ЈХК Џинот“ – мала сцена
___________________________________________________
8. „Крал Иби“ – театарска претстава
Премиера на ЦКНТ „ЈХК Џинот“ Велес
18.05.2015 год. (понеделник)
почеток 20:00 часот
место: Народен театар „ЈХК Џинот“
____________________________________________________
9. „Царче жарче“ театарска претстава
ООУ „Св. Кирил и Методиј“ во соработка со ЦКНТ „ЈХК Џинот“
Проект „Популаризација на театарот“
19.05.2015 год.(вторник)
Почеток :19:00 часот
место: сала „Бели мугри“
____________________________________________________
10. Свечена академија по повод 24-ти Мај, Ден на сесловенските просветители
Концерт на Милица Шкариќ- пијано и Благица Поптомова-глас
22.05.2015 год.(петок)
Почеток :12:00 часот
место: сала „Бели мугри“
____________________________________________________
11. „14 часа“ – современ балет
Македонска опера и балет
22.05.2015 год.(петок)
почеток 20:00 часот
место: Народен театар „ЈХК Џинот“
____________________________________________________
12. „(По)трагите на водата“ – македонски пејзаж
Групна изложба на акварели од македонски автори
Промотор: Елена Георгиевска
26.05.2015 год.(вторник)
почеток 19:00 часот
место: Ликовен салон
____________________________________________________
13. Промоција на збирка раскази „Куќички“
Автор Марина Мијаковска
27.05.2015 год.(среда)
почеток 19:00 часот
место: Медиотека Локална библиотека „Гоце Делчев“
____________________________________________________
14. Државен фестивал на аматерски филм
29 и 30.05.2015год. (петок и сабота)
почеток 20:00 часот
место: Народен театар „ЈХК Џинот“
____________________________________________________
15. „Маша и медо“- театарска претстава за деца
Продукција „Сцена“ и ИК „Култура“
30.05.2015 год.(сабота)
почеток 12:00 часот
место: Народен театар „ЈХК Џинот“