Соопштенија

Динамика за настани за месец јуни

Велес град на културата 2015
Динамика за настани за месец јуни

 • Концерт - пијано
  Александар Ташев, пијано
  Еда Шазиман , пијано
  02.06.2015(вторник)
  Место: Ликоверн Салон
  Време: 19:00 часот
 • Целовечерен концерт „ТАНЕЦ“
  03.06.2015(среда)
  Место: Народен театар „ЈХК – Џинот“
  Време: 20:00 часот
 • Концерт – виолина
  Камелија Дукова, виолина
  Пијано придружба - проф.Весна Ангелова Христов
  04.06.2015(четврток)
  Место: Народен театар „ЈХК – Џинот“, мала сцена
  Време:20:00 часот
 • Свечен концерт на ученици од ОМУ „Стефан Гајдов“
  Настап на ученици од ОМУ„Стефан Гајдов“ од сите возрасти
  08.06.2015(понеделник)
  Место: сала „Бели мугри“
  Време: 19:00 часот
 • Промоција на делото „Вдах“ од Борче Панов
  Промотор: Јовица Илиќ
  09.06.2015(вторник)
  Место: медиотека, ЛБ „Гоце Делчев“
  Време: 18:00 часот
 • Бетовенова сонатна вечер
  Настап на м-р Илија Настовски, пијано
  Игор Андреевски, пијано
  10.06.2015(среда)
  Место:Народен театар „ЈХК – Џинот“, мала сцена
  Време:19:00 часот
 • 52-ри Рацинови средби
  11-13.06.2015
  По утврдена програма
 • Изложба на акварели (По) трагите на водата

  Група македонски автори
  Промотор:Маја Неделковска Брзанова
  12.06.2015(петок)
  Место: Ликовен салон
  Време:19:00 часот

 • Етно работилници
  Учество на учениците од основните училишта
  16-25. 06. 2015(вторник)
  Место: Куќите на уметноста
  Време: 10:00 часот
 • Театарска престава „ Приказни од шестиот кат“
  Гостување на публиката од фестивалот „Војдан Чернодрински“ Прилеп
  16.06.2015(вторник)
  Место: Народен театар „ЈХК – Џинот“
  Време: 20:00 часот
 • Концерт Tpuo Grazioso
  Настап на: м-р Кристина Палија – сопран
  д-р Невенка Трајкова – пијано
  Менка Богоевска – виолина
  18.06.2015(четврток)
  Место: сала „Бели мугри“
  Време: 19:00 часот
 • Вардарска регата „Гемиџии“
  25-29.06.2015(четврток-понеделник)
  Место: кеј на Вардар
  Време: 10:00 часот
  13. Баскерфест
  26-27.06.2015(петок-сабота)
  Место: Младински парк
  Време: 19:00 часот
 • Изложба на резби од велешки автори
  Промотор: г-дин Агатангел Митрополит Повардарски
  30.06.2015(Вторник)
  Место: Ликовен салон
  Време:20.00 часот
 • XII Интернационален фолклорен фестивал „Велес 2015“
  30.06.-04.07.2015(вторник- сабота)
  Место: амфитеатар, Младински парк
  Време:20:00 часот