Соопштенија

Честитка од Градоначалникот Аце Коцевски, по повод Светскиот ден на театарот

Почитувани,

Со искрена благодарност за Вашиот придонес во развојот на театарската уметност како една од најголемите културни вредности  на Велес, во свое лично име, во име на Советот на Општина Велес и во име на граѓаните, Ви го честитам 27. Март, Светскиот ден на театарот.

Ви благодарам што со својата посветеност, креативност и професионализам придонесувате за негување на театарската уметност која е длабоко вградена во историскиот континуитет на Велес како израз на авангардноста и креативниот потенцијал на градот во кој се роди македонската театарска уметност.

Ви посакувам многу успеси во работата и креативните проекти и уште многу моменти на споделување на театарската уметност со Вашата верна публика во Велес и Македонија

  

         Со почит,

                                                                                                                                                                Градоначалник
                                                                                                                                                             на Општина Велес
                                                                                                                                                                 Аце Коцевски