Соопштенија

Градоначалникот на Гнилање во посета на Општина Велес

Градоначалникот на Општина Велес, Аце Коцевски, денес беше домаќин на трочлена делагација од Општина Гнилање, Република Косово која беше предводена од г-дин Латфи Незири, градоначалник на Општина Гнилање, Косово.

Повеќе...

Во тек пролетна дератизација

Општина Велес  го започна  спроведувањето на пролетна дератизација на Велес како општа мерка за заштита на населението од заразни болести. Овие мерки се  предвидени во Програмата за активностите на Општина Велес во областа на здравствена заштита за 2019 година.

Повеќе...

Објава за прибирање на понуди за распределба на линии за превоз на патници на територијата на Општина Велес за следните линии

О Б Ј А В А

за прибирање на понуди за распределба на линии за превоз на патници на територијата на Општина Велес за следните линии

Повеќе...

Честитка од Градоначалникот Коцевски по повод Меѓународниот ден на Власите

Почитувани сограѓанки и сограѓани од влашката заедница, Со голема благодарност за вашиот голем придонес од свое лично име, од име на Советот на Општина Велес и во име на сите граѓани ви го честитам 23 мај -Меѓународниот ден на Власите.

Повеќе...

Честитка по повод Денот на пожарникарите

Почитувани пожарникари, Со голема благодарност за вашата храброст, пожртвуваност и професионалност, во свое лично име, во име на Советот на Општина Велес и во име на граѓанките и граѓаните, ви го честитам 20 Мај, Денот на пожарникарите.

Повеќе...

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ - Мини маратонот „Да трчаме, здраво е“

Друштвото на родители за грижа за здраво поколение (ДРГЗП) од Велес, на 18 мај 2019 година (сабота), ќе ја реализира активноста „Да трчаме, здраво е“ по тринаесетти пат.
Учество на мини маратонот „Да трчаме, здраво е“ ќе земат ученици од основните општински училишта од градот, а исто така, настанот е од отворен карактер и на истиот може да се приклучат сите граѓани кои сакаат да спортуваат / рекреираат.

Повеќе...

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Општина Велес ја информира јавноста дека по одржаниот состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување на ден 12.5.2019 година беа договорени соодветни активности и се донесоа заклучоци кои ќе се спроведуваат во однос на најавата од невреме во следниот период.

Повеќе...

Честитка од Градоначалникот Коцевски по повод Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина

Почитувани претставнички и претставници на Црвениот крст и Црвената полумесечина,

Во свое лично име, во име на Советот на Општина Велес и во име на граѓанките и граѓаните, ви го честитам 8 Мај, Светскиот ден на Црвениот Крст и Црвената полумесечина.

Повеќе...

Честитка од Градоначалникот Коцевски за Светиот месец Рамазан

Почитувани сограѓанки и сограѓани,

Во свое лично име, во име на Советот на Општина Велес и во име на граѓаните на Велес, на сите сограѓанки и сограѓани со исламска вероисповед ви го честитам Светиот месец Рамазан и почетокот на Рамазанските пости.

Повеќе...