Соопштенија

Соопштение - „Чист град 2015 година”

Општина Велес и Секторот за внатрешни работи Велес вршат интензивни подготовки за спроведување на акцијата „Чист град 2015 година”. Во пресрет на почетокот на оваа акција, се замолуваат граѓаните активно да придонесат за успешна реализација, да ги отстранат нерегистрираните, хаварисаните и дотраени моторни возила, приколки и камп-приколки, запрежните возила, трактори, земјоделски машини и алати од јавните површини во градот и да ги применат мерките утврдени со Законот за јавна чистота.

Повеќе...

Jавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови од страна на заинтересирани физички и правни лица

 

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање  (Сл.Весник на РМ бр. 199/14 и 44/2015), Градоначалникот на Општина Велес го издава следното 

С О О П Ш Т Е Н И Е

Повеќе...

Јавен повик - покана за учество за манифестацијата „Велешка Питијада 2015“

Општина Велес и оваа година традиционално ќе ја организира манифестацијата „Велешка питијада 2015“ презентација на питата пастрмајлија и виното каде производителите на пекарски и алкохолни пијалоци односно угостителите и винариите ќе го промовираат сопственото производство.
Питијадата ќе биде од изложбен и продажен карактер.

Повеќе...