Денес,традиционално по 4ти пат од неговото основање се одржа Велешкиот атлетски полумаратон на кој зедоа учество повеќе атлетски клубови и рекреативци од земјава.

Најуспешни беа следниве натпреварувачки и натпреврувачи:

Полумаратон – мажи
1.Трајче Илиевски
2.Никола Павлов
3.Александар Петров

Полумаратон – жени
1.Марија Пеликон
2.Ангелина Панова
3.Клементина Темелковска

5км – мажи
1.Игор Стојановски
2.Дарко Темелковски
3.Верољуб Додевски

5км – жени
1.Фросина Јордановска
2.Оливера Ѓорѓиева
3.Билјана Иванова

Настанот го организираа АК “Изгрев” и Планинарското друштво ,,Чеплес” во соработка и поддршка на Општина Велес.