ИЗДАВАЊЕ НА Б – ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА НА ДРУШТВО ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ТРГОВИЈА “ТОМПАНСА-САМ” ДООЕЛ УВОЗ-ИЗВОЗ ВЕЛЕС

Согласно член 113, став 1 и член 122, став 4 од Законот за животната средина (“Службен весник на РМ” бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13,…

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ – ВТОРО ЛАРВИЦИДНО ТРЕТИРАЊЕ

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести, за спроведување на превентивна теристичка дезинсекција на подрачјето на Општина Велес, како општа мерка за заштита на населението од заразни болести,…

Прочитај повеќе

ПРЕД СТАРТОТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА – ПОБЕЗБЕДЕН ПРИСТАП ДО УЧИЛИШТАТА

Во соработка со Општина Велес, отсекот за превенција при СВР Велес започна со реализација на превентивно-едукативен проект „Безбедно од домот до училиштето“ . Активностите во рамки на проектот ќе се…

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНУВА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦИТЕ ОКОЛУ ГРАДСКИ ПАЗАР

Од утре, вторник (22.08.2023 година) започнуваат градежните работи за реконструкција на улиците околу Градскиот пазар „Петре Прличко“, „Кресненско востание“ и „Нада Бутникошарова“. Реконструкцијата на улиците ќе трае околу 4 месеци.…

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Се известуваат сите граѓани и посетители кои ги користат водите на езеро Младсот за капење и рекреација дека лабораториските испитувања на квалитетот на водата извршени од Лабораторијата „Фуд лаб“ од…

Прочитај повеќе

ИЗВРШЕНА Е ТРЕТА АЕРОСОЛНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС

Почитувани,   Ве информираме дека во раните утрински часови, извршена е трета аеросолна дезинсекција на територијата на Општина Велес, со третирањето е опфатена површина од 2000 хектари. Општината оваа активност…

Прочитај повеќе

ИЗВРШЕН НАДЗОР ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ТРЕТА АЕРОСОЛНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС

Почитувани, Под надзор од стручно лице од Центар за јавно здравје Велес, во 18:00 часот во Пеширово Свети Николе се изврши полнење на авионот со средство за прскање против комарци.…

Прочитај повеќе