СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ВО ЧЕСТ НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ

Во чест на браќата Свети Кирил и Методиј, основоположници на словенската писменост и литература, денеска во Општина Велес се одржа свечена академија на која се доделија награди на најуспешните ученици…

Прочитај повеќе

УНИКАТНИ РАКОТВОРБИ НА ВЕЛИГДЕНСКИОТ БАЗАР ВО МЛАДИНСКИ ПАРК

Уникатни рачни изработки и украси што го симболизираат најголемиот христијански празник Велигден се изложени на тезгите во Младински парк, изработени од вештите раце на велешките ракотворци. Ним денеска им се…

Прочитај повеќе

82 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА ВПО „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ И 80 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА ПО „ТРАЈЧЕ ПЕТКАНОВСКИ“

Денеска се навршуваат 82 години од формирањето на велешкиот партизански одред  „Димитар Влахов“ и 80 години од формирањето на партизанскиот одред  „Трајче Петкановски“. По тој повод делегација на Општина Велес…

Прочитај повеќе

ЗАВРШЕН НАСТАН НА ПРОЕКТОТ „МЛАДИ ЗА ИНКЛУЗИЈА, ЕДНАКВОСТ И ДОВЕРБА“

Повеќе културни и спортски манифестации во градот, поголема информираност на младите за настаните, повеќе тематски работилници, патеки за велосипеди, реконструкции на улици и уште многу други предлози и иницијативи споделија…

Прочитај повеќе

СПОРТСКАТА САЛА ВО ООУ „ВАСИЛ ГЛАВИНОВ“ ДОБИВА НОВ ЛИК

При крај се градежните зафати околу реконструкцијата на спортската сала во ООУ „Васил Главинов“. Се реновираше таванот на салата, се санираа ѕидовите, се промени и подот. Реновирањето ги опфати и…

Прочитај повеќе

БУЛИНГОТ И ВРСНИЧКОТО НАСИЛСТВО – ТЕМА НА ПРЕТСТАВАТА „ТИВКИ ЖРТВИ“

Во рамки на проектот „Млади за инклузија, еднаквост и доверба“ денеска во салата Бели мугри се одржа театарската претстава „Тивки жртви“ во изведба на Младинско драмско-поетско студио ПРЕМИЕРА. Претставата ја…

Прочитај повеќе