ИЗЛОЖБА НА СТХОЗБИРКАТА „БЕЛИ МУГРИ“ ВО БИБЛИОТЕКАТА „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“

По повод 84 години од излегувањето од печат на стихозбирката „Бели мугри“ од  Коста Солев  Рацин, Локалната библиотека „Гоце Делчев“ организира изложба на сите изданија од оваа збирка кои се…

Прочитај повеќе

ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА – УЧЕСТВО НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ВО ПОЛИТИЧКИОТ И ЈАВНИОТ ЖИВОТ

Панел дискусија на тема „Политичко учество на лицата со попреченост“ се одржа во Електронската сала на Општина Велес. На дискусијата во организација на Здружението за промоција и развој на инклузивно…

Прочитај повеќе

ЗАВРШЕН НАСТАН ЗА ПРОЕКТОТ „ЗАЕДНО СМЕ ПОДОБРИ”

Меѓуопштинското Здружение на лица со телесен инвалидитет на Општина Велес, Чашка и Градско „Мобилност”, Велес, денес во просториите на Европска куќа организираше завршен настан за проектот „Заедно сме подобри”, кој…

Прочитај повеќе

ЗАВРШЕН НАСТАН ЗА ПРОЕКТОТ „ЕТНО КРЕАТИВНИ РАБОТИЛНИЦИ ЗА ЗАЖИВУВАЊЕ НА СТАРИТЕ ЗАНАЕТИ”

Здружението на граѓани „Разбој”, Велес, во партнерство со Здружението на финансиски работници од Велес, денес во просториите на Европска куќа Велес, организираше завршен настан за проектот „Етно креативни работилници за…

Прочитај повеќе

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ЗА ПОЕТСКИ И ЛИКОВНИ ТВОРБИ НА 56 ДЕТСКИ РАЦИНОВИ СРЕДБИ

Над 100 ученици од сите краишта на Македонија добија награди за најдобри поетски и ликовни творби кои учествуваа на конкурсот на Општина Велес на тема „Да му го земеш јазикот…

Прочитај повеќе

79 ГОДИНИ СЛОБОДЕН ВЕЛЕС ДОДЕЛЕНИ ДЕВЕТОНОЕМВРИСКИТЕ НАГРАДИ

Велес слави 79 години слобода. На денешен ден во далечната 1944 година, велешките борци, чии имиња се длабоко врежани во колективната меморија на велешани, го покорија непријателот и ја извојуваа…

Прочитај повеќе

ПРОМОЦИЈА НА МОНОГРАФИЈА „100 ГОДИНИ ВЕЛЕС-ИСТОРИЈА НА ПОШТЕНСКИ КАРТИЧКИ“

Во рамки на одбележувањето на Денот на Општина Велес, 9 Ноември, вчеравечер во Ликовниот салон се одржа промоција на монографијата „100 години Велес-историја на поштенски картички“. Автори на книгата се…

Прочитај повеќе