ДЕНОТ НА ШЕГАТА ВО ВЕЛЕС

Априлијада во Велес. Денот на шегата 1 Април ќе помине во знакот на детскиот џагор, шарени маски и многу насмевки кај децата од основнните училишта и од градинката „Димче Мирчев.…

Прочитај повеќе

ВРСНИЧКО НАСИЛСТВО И БУЛИНГ МЕЃУ МЛАДИТЕ – ТЕМИ НА ДЕНЕШНИТЕ РАБОТИЛНИЦИ

Работилници на тема „Врсничко насилство меѓу младите“ и „Булинг меѓу младите“ на која средношколци од Велес се запознаа со различните видови и форми на насилство меѓу врсниците, се одржаа денеска…

Прочитај повеќе

ЕДУКАТИВНИ РАБОТИЛНИЦИ ЗА МЛАДИ НА АКТУЕЛНИ ТЕМИ

Едукативни работилници чија целна група се младите, Општина Велес ќе одржи во наредните десетина дена. Теми на работилниците ќе бидат врсничкото насилство, булингот,инклузија и конструктивни наративи и менталното здравје кај…

Прочитај повеќе

ПОЧНА ТЕАТАРСКИОТ ФЕСТИВАЛ „5РЕ“

Во преполната сала на велешкиот театар вчеравечер почна третото издание на театарскиот фестивал на комедија „5ре“. Во чест на доајенот на македонското актерство Петре Прличко, овогодинешната награда за животно дело…

Прочитај повеќе

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНА ИНКЛУЗИЈА „TOGETHER“

Во рамките на проектот Центар за социјална инклузија „TOGETHER“, Здружението на лица со церебрална парализа и други попречености Велес денес одржа работилница за одгледување на лековити билки. Покрај оваа работилница,…

Прочитај повеќе

ДОДЕЛЕНИ ПРИЗНАНИЈА И БЛАГОДАРНИЦИ НА КРВОДАРИТЕЛИ И ЗАСЛУЖНИ ГРАЃАНИ ЗА РАЗВОЈ НА КРВОДАРИТЕЛСТВОТО

По повод Денот на крводарителството, 17 Март, ОО на Црвен крст Велес им додели признанија и благодарници на крводарителите и на сите оние кои придонеле во развојот на крводарителството во…

Прочитај повеќе

82 ГОДИНИ ОД ШТРАЈКОТ НА ВЕЛЕШКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ

Денеска се одбележуваат 82 години од херојскиот подвиг на велешките гимназијалци кои храбро и истрајно, покрај притисокот од школските власти се организирале и дигнале бунт против бугарските власти. Одбиле да…

Прочитај повеќе

И ХАРТИЈАТА ИМА ВРЕДНОСТ – РЕЦИКЛИРАЈ ЗА ЗДРАВА ИДНИНА!

Во рамките на проектот „И хартијата има вредност – рециклирај за здрава иднина!”, учениците од ООУ „Васил Главинов“ – Велес, ООУ „Св.Кирил и Методиј“ – Велес, ООУ „Стојан Бурчевски Буридан“…

Прочитај повеќе