Содржина на програмата за месец август 2021 година.

Сите настани и активности кои се дел од Програмата на „Велешко лето 2021” се реализираат согласно објавените протоколи за организирање на настани.

Организаторот го задржува правото за промена и надополнување на Програмата на настани и содржини.

Датум Настан Локација Почеток
Вторник,

3 август 2021

ИФАД „СТОБИ”

Свечено отворање

Претстава „Орестија”

Антички локалитет Стоби,

Теодосијанска палата

21:00 часот

 

Среда,

4 август 2021

ИФАД „СТОБИ”

Промоција на фестивалска публикација „Нова античка драма“

Театар „Ј.Х.К. Џинот”, Велес 20:00 часот

 

Среда,

4 август 2021

ИФАД „СТОБИ”

Монодрама „Исмена“

Народен Театар „Џинот”, Велес

Сцена „Петре Прличко“

Театар „Ј.Х.К. Џинот”, Велес

20:00 часот

 

Четврток,

5 август 2021

ИФАД „СТОБИ”

Изложба на

Филип Петковски „Vita”

Фоаје на Театар „Ј.Х.К. Џинот”, Велес

 

12:00 часот

 

Четврток,

5 август 2021

ИФАД „СТОБИ”

Претстава „Орестија 1/4“

 

Сцена „Петре Прличко“

Театар „Ј.Х.К. Џинот”, Велес

20:00 часот
Петок,

6 август 2021

ИФАД „СТОБИ”

Претстава „Протеј“

Театар од Грац, Австрија

Антички локалитет Стоби,

Теодосијанска палата

21:00 часот

 

Петок,

6 август 2021

Промоција на монографијата

„Македонски РОК времеплов”,

од Тошо Филиповски

Ликовен салон

 

20:00 часот

 

Сабота,

7 август 2021

ИФАД „СТОБИ”

Претстава „Бакхи, краток преглед на распадот“,

Народен Театар, Битола

Сцена „Петре Прличко“

Театар „Ј.Х.К. Џинот”, Велес

 

20:00 часот

 

Недела,

8 август 2021

ИФАД „СТОБИ”

Филмска проекција

под отворено небо

Театар „Ј.Х.К. Џинот”, Велес

 

21:00 часот
Вторник,

10 август 2021

ИФАД „СТОБИ”

Филмска проекција

под отворено небо

Театар „Ј.Х.К. Џинот”, Велес

 

21:00 часот
Среда,

11 август 2021

ИФАД „СТОБИ”

Претстава

„Едип, Коментари“

Народен театар Штип

 

Сцена „Петре Прличко“

Театар „Ј.Х.К. Џинот”, Велес

 

20:00 часот

 

Среда,

11 август 2021

Изложба на аматерски фотографии „Велес од мојот објектив” и промоција на книгата „Крлевизми – избрани афоризми” од Атанас Крлевски Ликовен салон

 

19:00 часот

 

Четврток,

12 август 2021

Промоција на книга

„Рекламата како текст”, проф. д-р Снежана Петрова – Џамбазова

Ликовен салон

 

18:00 часот
Петок,

13 август 2021

„Староградска класика“

Концерт на

Трио „Окарина”, Велес

Сала „Бели мугри”

 

19:30 часот

 

Петок,

13 август 2021

ИФАД „СТОБИ”

Филмска проекција

под отворено небо

Шато Сопот 21:00 часот
Сабота,

14 август 2021

„Музички бисери“

Концерт на ученици од

ООМУ „Стефан Гајдов”

Сала „Бели мугри”

 

19:00 часот

 

Вторник,

17 август 2021

ИФАД „СТОБИ”

Свечено затворање

Претстава „Отело”

МНТ и НП Зеница, БиХ

Сцена „Петре Прличко“

Театар „Ј.Х.К. Џинот”, Велес

 

20:00 часот
Среда,

18 август 2021

Концерт на

Петар Ренџов и

„Тумбао салса бенд”

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:30 часот
Четврток,

19 август 2021

Jazz Концерт

Петар Марковски,

Оливер Јосифовски и

Марко Трендафиловски

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:00 часот
Петок,

20 август 2021

Концерт на

„Double Trouble”

Амфитеатар,

Младински парк

21:00 часот
Вторник,

24 август 2021

Ликовна изложба

на дела од

Ангел Петров

Ликовен салон

 

19:00 часот

 

Среда,

25 август 2021

Концерт на

Мандолински оркестар

Свети Николе

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:00 часот

 

Сабота,

28 август 2021

„Живеј со музика –

По патеката на филмската музика”

Концерт  на

Влатко Груевски (тенор) и

Андреј Наунов (пијано)

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:30 часот

 

Понеделник,

30 август 2021

Концерт на

Трио Џентлмен

Амфитеатар,

Младински парк

20:00 часот

 

Вторник,

31 август 2021

Концерт на

Градски Камерен оркестар, Велес

Сала „Бели мугри”

 

19:00 часот

 

Среда,

1 септември 2021

Ликовна изложба посветена на

Мемо Сулејманов

Ликовен салон

 

12:00 часот