Во пресрет на Новогодишни празници, Градоначалникот  Марко Колев денеска им подели пакетчиња на учениците од ОУРЦ „Маца Овчарова“ и им посака добро здравје  и успех во учењето.

Истовремено, советниците од Комисијата за заштита на правата на децата, заедно со учениците изработуваа новогодишни честитки.