Меѓународниот ден на лицата со попреченост, 3 декември, денес беше одбележан со дружба и забава во просториите на Здружението на лица со церебрална парализа – Велес, кое во новододелените простории за прв пат ја организираше оваа активност.

Покрај членовите на Здружението, гости на настанот беа и членките на Здружението на пензионери на град Велес, но и други пријатели, соработници и претставници на општествено одговорни компании од градот кои им подарија подароци на членовите на Здружението на лица со церебрална парализа.