Програма на настани и содржини за манифестацијата „Велешко културно лето 2020”.

Организаторот го задржува правото за промена и надополнување на Програмата на настани и содржини.

Сите настани и активности кои се дел од Програмата на „Велешко културно лето 2020” ќе бидат реализрани почитувајќи ги протоколите и мерките за заштита од Ковид-19.

 

Датум Настапуваат Локација Почеток
 

29.07.2020,  среда

 

Јубилеен концерт

25 години балетско студио „АНАБЕЛА“

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:00

 

 

01.08.2020,  сабота

Концерт

„Македонски ноти

Група „Соната” и

Група „Виртус”

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:00

 

 

02.08.2020, недела

Филмска видео проекција

„Републиката во пламен

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:00

 

 

 

04.08.2020, вторник

Концерт:

„ЕВЕРГРИН поп-рок сцена

Тринити бенд

R’n’B neighbors

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:00

 

 

05.08.2020, среда

Изложба на фотографии

„Велес низ старите фотографии

Автори: Марин Клифов и Павлина Василева

Ликовен салон  

19:30

 

 

08.08.2020, сабота

Концерт: „Џез Подиум

„Агни Авшар Квинтет”

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:00

 

 

11.08.2020, вторник

Поезија за возрасни

„Во градината има само љубов

Автор: Филип Димкоски

Промотор: Лила Арсова

 

Парк

ООУ  „Васил Главинов”

 

19:00

 

12.08.2020, среда

Концерт на класична музика

„Велешки видри

Љубица Малинова

Дора Пајдакова

Филип Костовски

Исмаил Дурмишовски

Даниела Теова

 

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:00

 

13.08.2020, четврток

 

Јубилејна изложба

на дела во мозаична техника

„Сè’ што не ти кажав

Снежана Лазарова – Луна

 

Ликовен салон

 

20:00

 

15.08.2020, сабота

Концерт на Градски камерен оркестар и солисти

„Сербез класика

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:00

 

18.08.2020, вторник

Поетско-музички перформанс:

„Песни и звуци од чудната шума

„ВИС Тркалезна маса”

 

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:00

 

19.08.2020, среда

 

 

Етно концерт

„Гајди и кавали

„Балкански музички центар – Македонија”

Амфитеатар,

Младински парк

20:00
 

20.08.2020, четврток

 „Велешка поетска вечер

Клуб на писатели

„Коста Солев Рацин”

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:00

 

22.08.2020, сабота

 

Филмски маратон

Проекција на

три македонски играни филмови

 

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:00

 

25.08.2020, вторник

 

Концерт проект:

„Лејдис & Џентлмен

Мали камерни состави на

Пламенка Трајковска и „Трио Џентлмен”

 

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:00

 

28.08.2020, петок

Концерт на класична музика

„Живеј со музика

Влатко Груевски, тенор

во придружба на пијанистот и

диригент Андреј Наунов

 

Амфитеатар,

Младински парк

20:00
 

30.8.2020, недела

 

Едукативна театарска претстава за деца

„Пред зграда

Театарска трупа

„СМАРТ-ковци”, Bullfrogs во копродукција со DreamArt

 

Амфитеатар,

Младински парк

 

11:00