НАРОДЕН ТЕАТАР „ЈОРДАН ХАЏИ КОНСТАНТИНОВ – ЏИНОТ”, ВЕЛЕС

ПРОТОКОЛ ЗА ПУБЛИКА

  • Влегувањето на публиката започнува половина час пред почетокот на настанот
  • Задолжително носење заштитна маска
  • Просторот се дезинфицира пред и по одржувањето на настанот
  • Ограничен број публика (80 седишта)
  • Регулирање на растојанието при влез/излез од театарот
  • Безбедно растојание меѓу седиштата
  • Задолжителна дезинфекција на раце при влез во театарот
  • Задолжително мерење телесна температура
  • Забрането внесување храна и пијалаци