Децентрализацијата, но и значењето и придобивките за граѓаните кои произлегуваат како резултат на плодната соработка помеѓу Општина Велес и Министерството за локална самоуправа беа во фокусот на денешната работна средба на градоначалникот Коцевски и министерот за локална самоупарава, Горан Милевски.

Општина Велес и Министерството за локална самоуправа и во иднина ќе ја продолжат својата успешна соработа, а можностите за имплементирање на нови проекти за доброто на граѓаните продолжува со заеднички сили и взаемна поддршка