Почитувани сограѓанки и сограѓани,

Со голема благодарност за Вашиот сесрден придонес во негувањето на културните, духовните и историските вредности на Велес, Во свое лично име, во име на Советот на Општина Велес и во име на граѓаните, Ви го честитам празникот „Свети великомаченик Пантелејмон“, заштитникот на Велес и Повардарието, со желба за добро здравје, успех и благосостојба.

Со почит,

Градоначалник
на Општина Велес
Аце Коцевски