Почитувани сограѓанки и сограѓани од исламската вероисповед,

Во името на Советот на Општина Велес, од името на сите жители на Општина Велес и од мое лично име, Ви го честитам големиот празник Курбан Бајрам.

Празнувањето на Курбан Бајрам е составен дел од традицијата на нашето општество, во кое верските посебности претставуваат дополнителна вредност и афирмирање на потребата од почитување и разбирање.

Посакувам овој верски празник до го одбележите во духот на солидарноста, грижата и помагањето, затоа што тоа е основа за градењето на едно општество и на една поубава иднина за нашата општина за доброто на сите наши сограѓанки и сограѓани.

Нека овие празнични денови ви донесат Вам и на Вашите најблиски среќа, радост, љубов и внатрешен мир.

Со почит,

Градоначалник на Општина Велес,

Аце Коцевски