Почитувани сограѓанки и сограѓани од исламската вероисповед,

Со искрена благодарност за Вашиот голем придонес во негувањето на соживотот со граѓаните од сите заедници и Вашата несебична поддршка во развојот на Велес,

во свое лично име, во име на Советот на општината и во име на граѓаните, Ви го честитам големиот празник Курбан бајрам.

Со желба за многу успех во животот, Ви посакувам добро здравје, среќа и благосостојба.

Со почит,

Градоначалник
на Општина Велес
Аце Коцевски