Почитувани,

Во име на Советот на Општина Велес, во име на граѓанките и граѓаните на Општина Велес и во свое лично име упатувам најискрени честитки по повод 28 септември, Меѓународниот ден на Бошњаците.

Овој ден претставува симболичен израз на длабоката и реална почит што државата и Општина Велес ја имаат за своите граѓани кои се дел од бошњачката заедница.

Ви посакувам добро празнично расположение, среќа и успех на секое поле.

Со почит,

Аце Коцевски
Градоначалник на Општина Велес